Trends

Datum: 06-01-16

Categorie: Fashion News, Overig, Styling Advies, The Stylizer

Het hele jaar door verschijnen er nieuwe trends. Naast de grote voorspellingen over het jaar zijn er ook de seizoensvoorspellingen. Het interessante aan deze trendforcasts vind ik de invloed van het welzijn van de wereld op deze voorspellingen. Als we trends van jaren geleden bekijken kunnen we daar veel informatie uithalen omtrent de maatschappij en (economische) verhoudingen in de wereld.

Trends zijn lange tijd heel belangrijk voor mensen geweest. De regels van de mode werden strak opgevolgd omdat het verwees naar een bepaalde stand of klasse.
Tegenwoordig gaan we veel losser met trends om. We gebruiken een deel van de trends als inspiratie, maar blijven vooral dicht bij onszelf. Althans, in mijn ideale wereld.
Het is lastig bij jezelf te blijven in een wereld met zoveel trends en hypes. Wat je moet onthouden is dat niet alle trends die je hoort bij jou passen. Als Oranje niet jouw kleur is dan draag je het toch niet. Of neem bijvoorbeeld de hoeveelheid ruches met Spaanse invloeden die we dit voorjaar gaan zien, als dit niet in jouw stijl past trek het dan niet aan. De ontblootte schouder trend kan heel mooi zijn, helaas werken uitgescheden schouders niet bij iedereen (hallo brede schouders).

Zie de nieuwe trends als een inspiratiebron. Je hebt een geweldige eigen stijl ontwikkeld, je bent soms gewoon op zoek naar wat vernieuwing. Je bekijkt de nieuwe trends, pikt eruit wat jij leuk vindt en geeft er je eigen twist aan. Kijk naar de nieuwe lijnen en vormen in de voorspellingen en laat je inspireren. Ik voel een nieuw jasje met een klassieke blauwe streep, of een recht jurkje in koraalkleur met pofmouwen.
Het maakt niet uit welke trends je eruit pikt of dat je ze überhaupt gebruikt. Het gaat erom dat je dicht bij jezelf blijft en trouw blijft aan je eigen stijl, er zijn al zoveel anderen.

Mijn blog met voorjaarstrends voor de mannen staat op de webshop van bigmensfashion.nl!