De plus size man

Datum: 07-12-15

Categorie: Overig, Styling Advies

Door mijn werk als Personal Shopper heb ik ervaring met het winkelen voor de plus size man. Ik weet hierdoor ook dat het hebben van een eigen stijl en het winkelen van plus size kleding moeilijk samen gaan. Dit geldt zowel voor vrouwen als voor mannen die niet in de commerciële maten passen.
Ikzelf ben een groot voorstander van kleding op maat laten maken, maar hier zit ook een prijskaartje aan. Dit weten mijn klanten ook. Vaak geef ik het advies om na het kopen van kleding toch te kijken waar je kleding ingenomen kan worden. Vaak ga je er bij het passen van bijvoorbeeld je bovenstuks vanuit dat de kleding goed op de schouders zit. Helaas betekent dit niet dat het shirt dan overal goed zit. Door het shirt in te laten nemen bij de mouwen en/of op de rug, zie je dat je figuur er een stuk beter in uit komt. Waar veel mensen hun figuur proberen te verhullen daag ik mensen uit om hun figuur juist te laten zien. Ik verkies vorm boven vormloosheid, jij ook?

Nu, op zoek naar een nieuwe outfit, maar waar begin je als plus size man? Met een personal shopper mee de stad in duurt toch veel te lang? Juist, dit heb ik vaker gehoord. Zo heb ik eens met een personal shopper klant afgesproken om binnen een bepaalt budget voor hem te gaan shoppen, zowel in de stad als online. Na een persoonlijk gesprek en meetsessie ging ik aan de slag. Een week later zag ik hem terug, er lagen een aantal outfits klaar en het enige wat hij hoefde te doen was deze aanpassen en de kledingstukken die hem bevielen uit kiezen. Geen eindeloos lange passessies. Jouw vraag, mijn uitdaging.

Wil je toch wat extra advies bij het kopen van je nieuwe outfit? Ik schrijf een blog speciaal voor de plus size man. Deze blog staat op de website van bigmensfashion.nl, in mijn zoektocht naar het perfecte kledingstuk voor mijn personal shopper klanten hebben zij mij al meerdere malen uit de brand geholpen!